Hoppa till sidans innehåll

Besök i Avesta - Marie och Ulf, sveriges mesta "Hittautare"

27 MAJ 2021 08:52
Marie Larsdotter och Ulf Enhager är just nu sveriges mesta "Hittautare". På onsdagen hade man tagit vardera 1409 checkpoints i år. Basen är Stockholm, men därifrån upptäcker man landet på ett nytt, men mycket trevligt sätt.
  • Skapad: 27 MAJ 2021 08:52

Här har vi Ulf och Marie i Stadshusparken i Avesta med den ståtliga stålvisenten i bakgrunden

Ulf har en bakgrund som orienterare i 13-18 årsåldern medan Marie började förra våren. Nu känner hon sig trygg med att ta de svarta kontrollerna i Hittaut på egen hand. Ta del av deras berättelse.


Innan vi upptäckte Hittaut så cyklade vi mycket på olika ställen i Sverige under våra semestrar. Oftast skapade vi egna cykelrutter med hjälp av Google Maps och andra kartor. Ibland hittade vi trevliga cykelorienteringar i Naturpassets CykelPass. Många gånger valde vi att cykla i närheten av platser med socialdans, som är ett annat stort intresse för oss. Men i brist på dansmöjligheter i Corona-tider, så har Hittaut fått oss att upptäcka många andra nya ställen runt om i landet. Hittaut är ett riktigt roligt, bra och säkert sätt att röra på sig i Corona-tider!

Vi är från Stockholm, men under Kristi Himmelfärdshelgen tog vi med oss husvagnen till Uppland, Västmanland och Dalarna. Helgen skulle huvudsakligen bli solig, med lite regn en av dagarna. Den preliminära planen var att Hittaut i Enköping, Sala och kanske Avesta/Hedemora. 

Förra året besökte vi Hittaut i Hedemora, men eftersom Avesta var nytt för i år så valde vi att ta oss hit till Avesta istället. Att besöka helt nya orter är verkligen en positiv sida av Hittaut. Vi har säkert åkt förbi Avesta hundratals gånger, och sett Dalahästen vid riksvägen, men aldrig varit inne i samhället. Antagligen väldigt skönt att inte ha riksvägen genom Avesta centrum, men så mycket de som bara passerar förbi missar! Vi som åker runt en hel del bland landets Hittut uppskattar verkligen när många av kontrollpunkterna placeras så att vi får upptäcka samhällena och dess sevärdheter. Det är många orter ute i landet som vi blivit smått förälskade i. Tur att de är så många, så att vi inte kan välja, och måste flytta ... 

Tyvärr blev helgvädret inte riktigt som prognosen indikerat. Soligt och riktigt varmt på torsdagen, men ihållande regn när vi cyklade runt i Avesta och Fors. Fast med bra regnkläder, så fungerar Hittaut nästan lika bra ändå. Extra bra betyg till Avesta, som trots regn gav oss ett väldigt trevligt intryck och nya kunskaper. Vi kände till att Avesta var rumpmas-område, men vi visste inte att Västmanland låg precis bortanför klubbstugan vid Tråbacken. Forsarna vid Bjurfors mässingsbruk var imponerade efter allt regn, men troligen ännu vackrare i sol, så dit får vi åka någon gång igen. Nu vet vi dessutom att det finns fler döda fall, än bara Vildhussens. 

En extra hälsning till tjejen med dvärgschnauzern Evita i Gamla Byn (i brist på vår egen saknade Lotus), receptionisten vid järnverket (som gav oss en vink om var pinnen faktiskt satt) och mannen som erbjöd sig att bära upp min cykel till utsiktspunkten vid Döda Fallen (för att få se mig cykla ned för den regnhala trappan).

Ut och hitta alla chp i Avesta nu, så att ni kan upptäcka mer av Sala och Hedemora senare i sommar! 

Ulf & Marie

210526Avesta_Grytnäsvägen.jpg
På Grytnäsvägen i Skogsbo.....
210526Avesta_Brukshundsklubben.jpg

och på den hala spången vid Brukshundklubben

Skribent: Thomas Nyberg
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

Sponsorer

Sponsorer

----------------

Avesta orienteringsklubb - Klubben för alla!

----------------

Vill du bli medlem i AOK läs mer här!

----------------


22infojan.pdf
21infonov.pdf
21info juni.pdf
21 info apr.pdf
21 info jan.pdf
20info okt.pdf
20info aug.pdf
20info mars.pdf

19info nov.pdf
19 Info sept.pdf
19 info mars.pdf
190122 info jan-feb.pdf

181106infoblad.pdf
181001 Info septokt.pdf
180828 Info.pdf
180614 Info.pdf

---------------------

räknare
antal besök sedan 090405

Stöd Avesta OK
----------------
SERVICE

 Städning motionsanläggningen
V14 (4-10/4) Ritva Kärkkäinen o Stefan Nyberg
V16 (18-24/4) Marlene o Jonas Engström
V18 (2-8/5) My Sandberg o Ola Janhager

Torsdagsfika
(Slut för säsongen)

Aktuella uthyrningar
Pausat under coronatiden

---------------

Postadress:
Avesta OK - Orientering
Box 49
77421 Avesta

Kontakt:
Tel: 0704642349, 022652924
E-post: info.avestaok@gmail....

Se all info