Hoppa till sidans innehåll

Grövelsjön - 4 dagar i fjällnära terräng

13 AUG 2021 08:52
Fyra AOK:are har tävlat i Grövelsjön. Stefan Nyberg dominerade H60 och vann alla fyra tävlingarna. Anders Johansson H75 tog hem tre av etapperna. Även Elisabeth Johansson D60 och Ritva Kärkkäinen D65 skötte sig bra. Steffe rapporterar!
  • Uppdaterad: 13 AUG 2021 08:52

Anders och Elisabeth Johansson

Rapport från Grövelsjöns tävlingar

På en av våra Tjeckienresor hade vi bl.a Sven Lundbäck med oss, han visade sig vara en riktig orienteringsfantast! Han höll då på att rita kartor i Grövelsjöområdet, tänkta att användas till bl.a tävlingar sommaren 2020. Ifjol var också vår kartfantom Ola Jernström med och hjälpte till med kartritningen. Tyvärr blev det inställt då, men i år blev det av, dock med begränsat deltagarantal, både pga Covid och parkeringsmöjligheter.

Första etappen var vid Nybo, en liten plats 2-3 km väster om riksvägen och en knapp mil före Grövelsjön. Medeldistans i ett litet fantastiskt område, öppet och lättorienterat med en del gölar och med snäll kupering. Kanske den finaste ol-skogen jag någonsin varit i.

Etapp 2 var vid samma plats, nu långdistans där banorna var lite vidare mot första dagen och en hel del löpning i Olas arbete. Snabblöpt och fint men lite svårare.

Efter en vilodag blev det åter en långdistans, nu med TC inpå knuten vid Lövåsen. Ett område vi är väldigt bekanta med vintertid, starten var belägen på slutklämmen av 5:an (ni som åkt den). Svårorienterad myr och skogsmark inledningsvis, sedan klättrade banorna upp på fjällkanten för att avslutas i lite stenigare terräng.

Sista dagen var vid parkeringen till Valdalsbygget, sista utposten mot norska gränsen och Olas eldprov, både kartritare och banläggare! Förväntningarna var stora och kanske hade det skruvats upp väl mycket. Ola tyckte det var som ett "salsgolv", vilket kanske var lite överdrivet. Men bra betyg fick han och en del var till och med ledsna att banan tog slut så snabbt. Själv tycker jag det var fantastisk orientering, medeldistans där man verkligen var tvungen att hålla tungan rätt i mun. Både bra karta och bra bana.

AOK-truppen bestod endast av 4 löpare, jag och Ritva samt Anders och Bettan. Anders vann 3 av dagarna, den fjärde bommade han nästan 20 minuter på en kontroll samt dunkade i tån ordentligt. Bettan sprang rätt jämnt och höll sig i mitten av D60. Ritva öppnade med en andraplats, ganska nöjd dag 2 men större misstag sista dagarna. Själv lyckades jag vinna alla dagarna trots ett par bommar dag 2 och 3. Sista dagen är jag riktigt nöjd över att göra enligt planen "lite lägre fart och full kartkontakt". Lyckades tom vinna alla delsträckorna utom spurten, så det kändes mycket bra!

Ett mycket trevligt och uppskattat arrangemang där jag tycker terrängen var klart trevligare än i både Sälen och Idre. Tyvärr extremt långa startdjup och långa dagar för de få funktionärerna, Sven (framförallt) och gänget var rejält slitna. Synd att inte fler AOK:are var med. Nu fick vi istället campera tillsammans med IK Hellas i vårt vanliga boende i Lövåsen. Det blir inga tävlingar 2022 men nästa gång det blir orientering där tycker jag ni ska ta chansen.

210813stefferitva.jpg
Steffe och Ritva vid den stängda norska gränsen

210813sven.jpg
Tävlingsledare Sven med Ola i bakgrunden

Skribent: Thomas Nyberg
E-post: This is a mailto link

Sponsorer

Sponsorer

Sponsorer

----------------

Avesta orienteringsklubb - Klubben för alla!

----------------

Vill du bli medlem i AOK läs mer här!

----------------


22infojan.pdf
21infonov.pdf
21info juni.pdf
21 info apr.pdf
21 info jan.pdf
20info okt.pdf
20info aug.pdf
20info mars.pdf

19info nov.pdf
19 Info sept.pdf
19 info mars.pdf
190122 info jan-feb.pdf

181106infoblad.pdf
181001 Info septokt.pdf
180828 Info.pdf
180614 Info.pdf

---------------------

räknare
antal besök sedan 090405

Stöd Avesta OK
----------------
SERVICE

 Städning motionsanläggningen
V14 (4-10/4) Ritva Kärkkäinen o Stefan Nyberg
V16 (18-24/4) Marlene o Jonas Engström
V18 (2-8/5) My Sandberg o Ola Janhager

Torsdagsfika
(Slut för säsongen)

Aktuella uthyrningar
Pausat under coronatiden

---------------

Postadress:
Avesta OK - Orientering
Box 49
77421 Avesta

Kontakt:
Tel: 0704642349, 022652924
E-post: info.avestaok@gmail....

Se all info